Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@17:07:46 GMT

بیماری تاریخ زدگی ما

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۴۳۸۷

بیماری تاریخ زدگی ما

از آنجایی که فرقه های مختلفی هم بوده ایم و دست کم دو گروه بزرگ اخباری و اصولی و نیز به دلیل حضور جریان های غالی، شناختی که از تاریخ تفکر و سیاست در شیعه داریم، شکل ها و نمودهای مختلفی دارد. عادت کرده ایم به این امور تمسک کنیم و این کار را به خصوص از مشروطه به این طرف به یک رویه تبدیل کرده ایم. در دوره جدید، وقتی در مقابل غرب کم آوردیم، به تاریخ اسلام روی آوردیم تا با آن تکمیلش کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنی ها، از عظمت خلافت سخن گفتند و ما هم در حاشیه آنها از نوشته های آنها و آثار خودمان شروع به استخراج کردیم. برای ما، داستان حکومت امام علی (ع) و کربلای امام حسین(ع) اهمیت داشت. آنها سعی کردند از تاریخ، برای مشروعیت خلافت عثمانی و مسائلی که بعد از آن اتفاق افتاد، استفاده کنند. هنوز هم داعش این کارهای تاریخی را می کند. ما هم گرفتار این وضع هستیم. بسیاری از رهبران فکری انقلاب، در طول دهه ها، گاه هم با ترجمه آثار مصری، سعی کردند از تاریخ اسلام، همه چیز درآورند. الان می دانیم که این روال، در میان فقها نبوده و کسی این تواریخ را معتبر نمی دانسته است. اما مهم این بود که ما در مقابل غرب و انبوه افکار و اندیشه ها و آثاری که داشت، کم آوردیم و باید از جایی، آن جای خالی را پر می کردیم.

خواستیم بگوییم تمدن داریم و برای این کار تاریخ را واکاوی کردیم. حالا بر اساس آن تاریخ می خواهیم، نظام سازی هم کنیم و به هر چیزی تشبث می جوییم. می خواهیم از تجربه های تاریخ که معلوم نیست در چه وضعی بوده، استفاده کنیم. تاریخ زدگی به همه معانی آن بر ذهن ما حاکم است. گذشته را سفت چسبیده ایم، از آن دین و اخلاق و فلسفه و فقه استخراج می کنیم. روزگار خودمان را دایما با آن مشابهت سازی می کنیم و می خواهیم درس بگیریم و اسمش را عبرت گیری از تاریخ می گذاریم.

جدای از این که در علم اصول، از این شیوه استفاده از تاریخ و اصول آن یاد نشده و فقها ذره ای برای این گزاره های تاریخی اهمیتی قائل نبودند، مشکل این است که ما قدرت تفکر را از دست داده ایم و به تاریخ چسبیده ایم. وقتی ما تصور می کنیم سرمایه تاریخی داریم و باید همه چیز را از آن درآوریم، دیگر فکر را تعطیل می کنیم. عوض این که مصلحت روزگار خودمان را در نظر بگیریم و حداکثر در چارچوب اهداف کلی دین، با رعایت ضروریات فقه پیش برویم و دست به خلاقیت و ابتکار برای بهبود زندگی مان و به روز شدن دنیای مان کار کنیم، خودمان را در دریایی از تواریخ پرت می کنیم و می خواهیم همه چیزمان را با آن منطبق کنیم.

ما قرار بود، دین شناسی را از احادیث مسلم ائمه فرا بگیریم، تاریخی کلی هم از زندگی آنها از نظر تولد و وفات و غیره داشته باشیم. اما حالا به هر خبری و گزارشی در هر کتابی تمسک کرده و می خواهیم از آن دین در بیاوریم. کدام فقیهی چنین می کرده است؟
فقهای اصولی ما بخش زیادی از احادیث را به عنوان ضعیف کنار گذاشتند، کتابهای تاریخ را کلا بوسیدند و کنار گذاشتند، با اصول عملی دین را درست کردند و از عقل سخن گفتند، حالا ما خود را گرفتار تاریخ کرده ایم. جالب است که هر منبری، هر مداحی، هر مجری تلویزیونی، مشغول این کار است. در حالی که نه از منابع سر در می آورد، نه سندشناس است و نه با روش فقیهان و احتیاط آنها در استخراج احکام شرعی و صدور نظر آشناست.
ما بیش از صد سال است، تاریخ زده شده ایم، بخشی از این تاریخ زدگی را مدیون کتابهای مصری درباره اسلام تاریخی هستیم که آنها هم زیر سایه عثمانی ها، گرفتار بازسازی خلافت بودند و آنها را ساختند تا بگویند همه چیز داشته ایم. این رویه، اختصاص به راست و چپ ما ندارد، همه در آن غرق شده ایم.

می خواهی با دشمن مذاکره کنی، ببین عقلت چه  می گوید، چه کار داری که امام حسین با ابن سعد صلح کرد یا نکرد؟ می خواهی رقیب انتخاباتی ات را حذف کنی، چه ربطی به گذاشتن کلیشه طلحه و زبیر روی او داری و چرا به اسم امام علی این کار را می کنی؟

کلیشه هایی که از گذشته ساخته ایم، روی این و آن نصب می کنیم و اندازه شان را می گیریم. طرف مقابل هم از نمونه های دیگر استفاده می کند. باید این ذهن را خالی کرد، نشست فکر کرد و چاره جویی برای کشور نمود. گذشته کم بود، سالهاست با اخبار آخر الزمانی که در صورت درست بودن، ویژه امام زمان و زمان ایشان است، نقشه برای دیگران می کشند و بر اساس آن ها نظام سازی می کنند و طرح می دهند.
به نظرم دو ویژگی مهم امام، این بود که نه ذهن تاریخ زده داشت، و نه تحت تأثیر این قبیل اخبار آخرالزمان بود. راستش می دانم، این سخنم، برای جامعه ای که سخت درگیر تاریخ است، چندان قابل قبول نیست، اما چه کنم که به هر حال باید می نوشتم. شاید روزی کسی به آن توجه کند.

کد خبر 1511865

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رسول جعفریان تاریخ اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۴۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیا واقعا راهی سریع و آسان برای لاغری وجود دارد؟ در این مقاله، به بررسی برخی از روش ‌های محبوب برای کاهش وزن سریع می ‌پردازیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی می ‌کنیم. به یاد داشته باشید که هیچ روش جادویی برای لاغری بدون تلاش و تعهد وجود ندارد. با این حال، با انتخاب رویکردی مناسب و پایبندی به آن، می ‌توانید در مدت زمان کوتاهی شاهد تغییرات مثبتی در سلامتی و تناسب اندام خود باشید.

انتخاب روش مناسب برای لاغری

قبل از اینکه به سراغ روش ‌های مختلف لاغری بروید، اولین قدم مهم تعیین شاخص توده بدنی (BMI) شماست. BMI یک معیار استاندارد برای سنجش تناسب وزن و قد افراد است و به شما کمک می‌ کند تا بفهمید که آیا در محدوده وزن سالم قرار دارید یا خیر.

محاسبه bmiبسیار ساده است. برای این کار کافیست وزن خود را (بر حسب کیلوگرم) بر قد خود (بر حسب متر مربع) تقسیم کنید.

تفسیر نتایج:

BMI کمتر از 18.5: کمبود وزن BMI بین 18.5 تا 24.9: وزن ایده آل BMI بین 25 تا 29.9: اضافه وزن BMI 30 یا بیشتر: چاقی

شاخص توده بدنی ابزاری ساده و اولیه برای سنجش تناسب اندام است و در برخی موارد، مانند افراد ورزشکار یا افراد دارای عضلات حجیم، ممکن است دقیق نباشد. برای تفسیر دقیق‌تر BMI، باید سن، جنس و سابقه پزشکی فرد را نیز در نظر گرفته شود. بهترین روش برای تعیین وضعیت سلامتی و تناسب اندام، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه است. شما پس از تعیین BMI خود، می ‌توانید با توجه به آن، روش مناسب برای لاغری را انتخاب کنید.

پس از تعیین BMI خود، نوبت به انتخاب روش مناسب برای لاغری می ‌رسد. همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، BMI به چهار دسته اصلی تقسیم می ‌شود: کمبود وزن، وزن ایده آل، اضافه وزن و چاقی. شما باید بر اساس نتیجه محاسبه شاخص توده بدنی خود یکی از موارد زیر را برگزینید.

BMI کمتر از 18.5 (کمبود وزن):

چنانچه در این دسته قرار دارید، تمرکز شما باید بر روی افزایش وزن سالم باشد. مصرف غذاهای پرکالری و مغذی، ورزش ‌های قدرتی و معاینه توسط پزشک برای بررسی علل احتمالی کمبود وزن توصیه می ‌شود.

BMI بین 18.5 تا 24.9 (وزن ایده آل):

اگر شما در این گروه قرار دارید، نیازی به کاهش وزن سریع ندارند و باید بر حفظ سلامتی و تناسب اندام خود تمرکز کنند. رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و چکاپ ‌های دوره ‌ای برای حفظ سلامتی در بلند مدت ضروری است.

BMI بین 25 تا 29.9 (اضافه وزن):

برای افراد با اضافه وزن، کاهش وزن 5 تا 10 درصد از وزن فعلی می ‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری ‌های مزمن مانند دیابت و بیماری ‌های قلبی را کاهش دهد. رژیم لاغری کم کالری و متعادل، افزایش فعالیت بدنی و تغییر سبک زندگی از جمله راهکارهای مناسب برای این گروه است.

رژیم های لاغری پیشنهادی برای افراد دارای اضافه وزن:

رژیم کتوژنیک:

رژیم کتوژنیک یک رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات بسیار کم است که در آن بدن به جای گلوکز از چربی برای تولید انرژی استفاده می ‌کند. این فرآیند، "کتوز" نامیده می ‌شود و می‌ تواند منجر به کاهش وزن سریع و فواید سلامتی دیگر شود.

مزایای رژیم کتوژنیک:

کاهش وزن سریع: مطالعات نشان داده ‌اند که رژیم کتو می ‌تواند منجر به کاهش وزن بیشتر از رژیم ‌های کم چرب در کوتاه ‌مدت شود. بهبود قند خون: رژیم کتو می ‌تواند به طور قابل توجهی سطح قند خون و انسولین را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یا پیش دیابت کاهش دهد. کاهش اشتها: رژیم کتو می ‌تواند به کاهش اشتها و احساس سیری بیشتر کمک کند، که می ‌تواند به پایبندی به رژیم غذایی و کاهش وزن کمک کند. کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ‌ها: برخی تحقیقات نشان می‌دهند که رژیم کتو ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی، برخی انواع سرطان و بیماری آلزایمر را کاهش دهد. رژیم غذایی کم کالری:

رژیم غذایی کم کالری یک رژیم غذایی ساده و پایدار است که بر پایه کاهش کالری دریافتی روزانه برای ایجاد کسری کالری و در نتیجه کاهش وزن است. در این رژیم، کالری دریافتی روزانه به طور کلی به 1500 تا 1800 کالری محدود می‌ شود.

این رژیم محدودیت‌ های شدیدی در مصرف مواد غذایی ایجاد نمی ‌کند و به شما امکان می ‌دهد تا از غذاهای مورد علاقه خود در حد اعتدال لذت ببرید. همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های مزمن کمک می کند. کاهش وزن در این رژیم به تدریج و به مرور زمان اتفاق می ‌افتد و ممکن است به صبر و حوصله بیشتری نیاز داشته باشد. البته انجام فعالیت و ورزش های روزانه به تسریع کاهش وزن کمک می کند.

رژیم روزه‌ داری متناوب:

این رژیم شامل چرخه‌ های متناوب روزه‌ داری و غذا خوردن با الگوهای مختلف است. روش ‌های مختلفی از روزه ‌داری متناوب وجود دارد، مانند روش 16/8 (16 ساعت روزه‌ داری و 8 ساعت غذا خوردن) یا روزه‌ داری 5:2 (دو روز در هفته روزه‌ داری کامل و 5 روز رژیم غذایی معمولی).

BMI 30 یا بیشتر (چاقی):

در افرادی که دارای چاقی مفرط هستند قضیه فرق می کند. احتمالا این افراد انواع رژیم های لاغری را امتحان کرده و نتیجه دلخواه را به دست نیاورده اند. به علاوه بیشتر کسانی که از چاقی مفرط رنج می برند دارای بیماری های مزمن نظیر دیابت، فشار خون، ناراحتی قلبی و ... نیز می باشند. ممکن است در این گروه، به مداخلات تخصصی‌ تر مانند عمل لاغری نیاز باشد.

جمع بندی

در این مقاله، به بررسی برخی از روش‌ های محبوب برای کاهش وزن سریع پرداختیم. به یاد داشته باشید که هیچ روش سریع، آسان و بدون عارضه ای برای لاغری وجود ندارد. بهترین روش برای کاهش وزن، انتخاب رویکردی ایمن، پایدار و متناسب با شرایط فردی و شاخص توده بدنی افراد است. به یاد داشته باشید که لاغری سریع و پایدار، نیازمند تعهد و تلاش در بلند مدت است. صبور باشید، به برنامه خود پایبند باشید و از فواید سلامتی که در طول مسیر به دست می ‌آورید لذت ببرید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۱۲ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان