Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@13:56:13 GMT

کتابی برای آموزش اصول دین به نوجوانان

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۸۵۲۲

کتابی برای آموزش اصول دین به نوجوانان

کتاب «اصول دین نوجوان» تلاش دارد با زبانی ساده، مسائل اعتقادی شامل توحید، نبوت، امامت، معاد و عدل را به نوجوان امروز آموزش دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دفتر نشر معارف ششمین چاپ از کتاب «اصول دین نوجوان» را به قلم حجت‌الاسلام و المسلمین علی شعیبی منتشر کرد و در دسترس علاقه‌مندان قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر تلاش دارد با در نظر گرفتن نیاز و پرسش‌های امروز نوجوانان، اعتقادات اسلامی را با روشی نو به مخاطبان خود آموزش دهد. 

شعیبی مباحث کتاب «اصول دین نوجوان» را با موضوع «توحید» آغاز می‌کند. او که پیش‌ از این نیز آثاری برای گروه سنی نوجوان با محتوای دینی و آیینی نوشته است، ابتدا با طرح چند سؤال ذهن مخاطب خود را با موضوع مورد بحث درگیر می‌کند و تلاش دارد تا با استفاده از این شیوه، او را با خود همراه کند: خدا کیست؟ ما چند خدا داریم؟ چرا نباید دو خدا داشته باشیم؟ خدا کجاست؟ از چه جنسی است؟ برای شناخت خدا چه کنیم؟ و ... . فصل دوم کتاب به طرح موضوع «نبوت» اختصاص دارد که در این بخش مسائلی چون عصمت انبیا، معجزات پیامبران و ... طرح شده است: پیامبر کیست؟ چطور می‌شود پیامبر گناه نکند؟ خداوند چگونه دستوراتش را به ما منتقل می‌کند؟و... .

کتاب «اصول دین نوجوان» در چهار فصل تدوین شده است. فصل اول، چنانکه اشاره شد، به موضوع توحید اختصاص دارد. نویسنده در این بخش با ارائه مثال‌های مختلف از طبیعت و هستی، به مفاهیمی چون علم، قدرت و اراده خداوند اشاره می‌کند. 

در فصل دوم این اثر به مسئله مهم نبوت پرداخته شده است. کتاب در این بخش تلاش دارد تا به این پرسش پاسخ دهد که چرا خداوند پیامبران را برای بشر فرستاده است؟ «امامت»، موضوع فصل سوم کتاب را تشکیل می‌دهد. در این قسمت پرسش‌هایی چون امام کیست؟ وظیفه او چیست؟ جانشین پیامبر کدام است؟ و... طرح و پاسخ داده می‌شود. پایان‌بخش این فصل نیز به موضوع امامت امام زمان(عج) و موضوع غیبت اختصاص دارد. 

«عدل» و «معاد» موضوع چهارمین فصل کتاب «اصول دین نوجوان» را تشکیل می‌دهد. پرسش‌هایی چون چرا انسان‌ها می‌میرند؟ در آخرت چه اتفاقی می‌افتد؟ چرا جهنم و بهشت آفریده شده است؟ و... از جمله سؤالاتی است که در این فصل طرح شده‌اند.

زبان کتاب «اصول دین نوجوان»، زبانی ساده و متناسب با زبان نوجوان امروز در نظر گرفته شده است. نویسنده برای طرح بحث، به استدلال‌های مختلفی اشاره می‌کند که برگرفته از کلام وحی و احادیث ائمه اطهار(ع) است.

نگاهی به زندگی و زمانه حضرت زهرا(س) در «مقتل فاطمی نوجوان»

دفتر نشر معارف پیش از این جلد دوم از کتاب «اصول دین نوجوان» را نیز منتشر کرده بود. جلد دوم این اثر به اعتقادات و باورهای شیعیان اختصاص دارد. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گروه سنی نوجوان نشر معارف کتاب گروه سنی نوجوان نشر معارف کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۸۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند

ایسنا/قزوین یک روانشناس گفت: استقلال‌طلبی نوجوانان با جملاتی چون من بزرگ شدم یا با من مثل بچه‌ها رفتار نکنید، ظاهر می‌شود و متأسفانه والدین در برابر استقلال‌طلبی فرزند خود جنگ قدرت به راه می‌اندازند. به والدین توصیه می‌کنم در برابر ویژگی استقلال‌طلبی به فرزند خود فشار وارد نکنند چراکه درنهایت این رفتار والدین باعث باخت آنان می‌شود و شرایط را بحرانی می‌کند.

فاطمه نوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دوران نوجوانی حدفاصل بین کودکی و بزرگسالی و فرصت آماده شدن برای تغییر است، تفاوت‌هایی بین دوران کودکی و نوجوانی وجود دارد و خانواده‌ها به همین دلیل که فرزندانشان به‌اصطلاح از دوره «دختر خوب» و «پسر خوب» به‌یکباره پا به دوران نوجوانی و دنیای جدیدی می‌گذارند دچار مشکل و استرس می‌شوند.

وی افزود: پیش‌نوجوانی از ۱۰ تا ۱۱ سالگی شروع می‌شود و در این سن نشانه‌هایی نوجوانی همچون رویش موی زیر بغل ظاهر می‌شود، مرحله دوم نوجوانی اولیه بین ۱۱ تا ۱۳ سالگی است که از آن به‌عنوان آغاز نوجوانی یاد می‌شود و بیشتر والدین در این سن با نوجوان خود با مشکل مواجه می‌شوند، نوجوانی میانی هم بین ۱۴ تا ۱۶ سالگی است که نوجوان در این سن ارتباط بیشتری با همسالان خود دارد و شروع به دور شدن از خانه و خانواده می‌کند.

این روانشناس تصریح کرد: پایان نوجوانی از سن ۱۷ سالگی به بالا رقم می‌خورد اما مشکل دیگری که در دوران نوجوانی وجود دارد نوجوانی گسترده شده است یعنی افرادی که ۱۸ سالگی را گذرانده‌اند اما هنوز ویژگی دوره نوجوانی آنان تمام نشده و مهارت خودکنترلی و حتی قدرت تصمیم‌گیری ندارند.

وی ادامه داد: نوجوانی با بلوغ جسمانی شروع می‌شود و این اولین ویژگی در تمامی نوجوانان است، در این شرایط هورمون مغز و بدن در حال تغییر است تا فرد در آینده تولیدمثل کند و بتواند به‌عنوان یک فرد مستقل به زندگی خود ادامه دهد.

نوری بیان کرد: پسران معمولاً بین ۱۱ تا ۱۶ سالگی اما دختران زودتر به بلوغ می‌رسند، باور غلطی وجود دارد که دختران چون زودتر به بلوغ می‌رسند پس رشد عقلانی بیشتری دارند اما این باور کاملاً غلط است اگرچه بلوغ دختران زودتر شروع می‌شود اما پسران خود را به رشد عقلی برابر می‌رسانند.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی دوم نوجوانی تمایل رابطه با همسالان و عدم شرکت در جمع و میهمانی‌ها است و همین موضوع سبب می‌شود تمایل به ارتباط با جنس مخالف در نوجوان افزایش پیدا کند، همه این موارد از ویژگی‌های طبیعی و به‌هنجار دوره نوجوانی است اما خانواده‌ها می‌توانند با به‌کارگیری راهکارهایی چون پیش‌آگاهی دادن در خصوص دوره بلوغ به فرزندان خود، پیامدهای منفی این ویژگی‌های طبیعی را کاهش دهند.

اهمیت پرورش استعداد در کودکی

این روانشناس تصریح کرد: برای جلوگیری از پیامدهای منفی ویژگی‌های طبیعی دوره نوجوانی، والدین می‌توانند استعدادهای فرزند خود را در دوره کودکی پرورش دهند و با آشنایان و بستگان ارتباط داشته باشند چراکه تحقیقات نشان داده خانواده‌هایی که از دوران کودکی فرزند خود در جمع بستگان شرکت می‌دهند در نوجوانی فرزندانشان مشکلات کمتری را تجربه می‌کنند.

وی در خصوص راهکارهایی برای کاهش جنبه‌های منفی دوره نوجوانی بیان کرد: مواردی همچون تشویق نوجوان، انتقاد نکردن بیش‌ازحد، اهمیت دادن به نظرات او و مشارکت دادن می‌تواند جنبه‌های منفی دوره‌های نوجوانی را کاهش دهد.

نوری اظهار کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های دوره نوجوان هیجان‌طلبی و استقلال‌طلبی است به همین دلیل ممکن است نوجوان دست به انتخاب و رفتارهای هیجانی بزند، والدین برای کنترل این شرایط باید برای فرزند خود وقت بگذارند، با هم به بازیگاه و طبیعت بروند چراکه این امر سبب مدیریت هیجان‌طلبی در نوجوانان می‌شود.

وی بیان کرد: استقلال‌طلبی نوجوانان با جملاتی چون من بزرگ شدم، با من مثل بچه‌ها رفتار نکنید، اینجا اتاق خودمه و من برای پوششم تصمیم می‌گیرم ظاهر می‌شود و متأسفانه والدین در برابر استقلال‌طلبی فرزند خود جنگ قدرت به راه می‌اندازند. به والدین توصیه می‌کنم در برابر ویژگی استقلال‌طلبی به فرزند خود فشار وارد نکنند چراکه درنهایت این رفتار والدین باعث باخت آنان می‌شود و شرایط را بحرانی می‌کند.

این روانشناس گفت: میل به متفاوت بودن از دیگر ویژگی‌های دوره نوجوانی است. در این دوره والدین شاهد رفتارهای پرخطری همچون سیگار کشیدن، لباس‌های عجیب پوشیدن و رانندگی و موتورسواری پرسرعت در فرزند خود هستند که در این شرایط خانواده باید فضایی چون پرورش استعدادها و ارتباط دوستانه و عمیق با فرزند را فراهم کند که این میل به متفاوت بودن به شکل مثبت بروز پیدا کند.

وی در پایان اظهار کرد: آخرین ویژگی نوجوانی تلاش نوجوان برای دستیابی به هویت شغلی، تحصیلی، عاطفی و اجتماعی است که با مواردی چون سردرگمی و بی‌هدف بودن و تغییر چندباره علایق و عادات و وسایل شخصی نمایان می‌شود، رسیدن به هویت در دوره نوجوانی و حتی تا اوایل دوره جوانی ادامه دارد و تا وقتی‌که فرد بتواند خود را پیدا کند دائماً از شاخه‌ای به شاخه دیگر می‌پرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو